Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

När du ska stå som brud finns det många tankar i huvudet. De som bär glasögon vill så klart att hela deras outfit ska passa med brudklänningen och festens tema, det inkluderar glasögonen. Finns det något speciellt att tänka på?

Sminkningen

Fundera på hur du får den perfekta sminkningen och färger att synas bakom glasögonen. Har du exempelvis tjockbågade glasögon kan den professionella sminkningen hamnade bakom bågarna och framträder inte lika tydlig på bild. Om dina bågar har en stark färg ska du inte försöka matcha med stark färg på ögonlocket, det blir för mycket. Använd mjukare och nedtonade färger för att skapa kontrast istället. Din ögonstorlek förändras beroende på om du är när- eller långsynt. Närsynta får mindre ögon genom glasögonen och långsynta får större. Prata din make up-artist innan ni bestämmer en palett.

Linser

Alternativt, om du inte vill bära glasögonen under vigseln, kan du skaffa kontaktlinser för dagen. Du borde dock vara ute i tid om du aldrig använt linser tidigare. Besök din optiker för ett uppdaterat recept för linser och få en demonstration om hur man sätter in och tar ut dem. Du kan sedan köpa endagslinser hos Mister Spex, oftast innehåller paketen linser för 1-3 månader. Linserna stoppar du in på morgonen, innan du sminkar dig och tar ut på kvällen. De kan inte återanvändas utan slängs i soporna.

Byta glasögon

Ett annat alternativ är att skaffa temporära bågar för vigseln. Du kan köpa ett par billigare bågar som är lite mer diskreta eller som matchar klänningen bättre. Glas brukar ingå i priset hos alla optiker, det du betalar för är endast bågen. Många optiker har även 3 för 2 eller liknande rabatter som ger dig chansen att ha en hel uppsättning med glasögon! Du kan fortsätta matcha outfits med glasögonen även efter vigseln.