Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

Idag, precis som det i princip alltid har varit, har blommor en väldigt central roll på ett bröllop. Det brukar vara massor med blomsterarrangemang både vid vigselplatsen men också på bröllopsfesten. Fast det viktigaste arrangemanget är nog ändå brudens blommor, brudbuketten.

Brudbukett på bröllop En tradition till bröllop förr var att brudgummen skulle köpa brudbuketten till bröllopet som en gåva till sin fru. Färgen på blommorna speglade ofta vilka känslor mannen ville förmedla till sin blivande fru.

Idag är det dock vanligare att man tillsammans kommer överrens om vilka färger man ska ha och vilken form buketten ska ha.

Idag finns det en mängd olika buketter att välja mellan. Allt från droppformade, runda och ovala för att nämna de vanligste. De populäraste blommorna idag är rosor, liljor och orkidéer.

Viktigt att tänka på när man väljer brudbukett är att formen ska passa kroppsformen på bruden. Annars är det lätt att brudbuketten tar över eller inte riktigt kommer till sin rätt om den är för liten. En liten fingervisning kan vara att är bruden lång kan det passa med en droppformad bukett, är det en kort brud kan det passa bra med en liten bukett och är det en storvuxen brud kan det passa fint med en vid bukett. Men i slutändan är det viktigaste ändå att man tänker att man ska tycka det man väljer är fint.

Vill man vara säker på att man verkligen får sin brudbukett så som man vill ha den bör man beställa den 1-3 månader innan vigsel beroende på vart man beställer den. För att kunna välja och bestämma sig för hur den ska se ut brukar man kunna få låna olika album och fotocollage att titta i, dessutom finns det en mängd olika bröllopsmagasin man kan bläddra i.

I USA har det skapats en ny trend vad gäller bröllop och brudbuketter. När buketten är gjord sticker bruden i efterhand in två speciella blommor i brudbuketten och på vägen mot altaret stannar hon till hos sin mor och ger henne en av blommorna. På vägen ut ger hon den andra blomman till sin nyblivna svärmor.