Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

Oftast är det en syster eller en väldigt nära väninna till bruden som får äran att vara brudtärna vid bröllopet. Det kvittar om personen i fråga är gift eller ogift.

Som brudtärna kan det hända att man får en hel del uppgifter kring bröllopet. Det är vanligt att man hjälper bruden med alla möjliga saker före bröllopet men framförallt under själva bröllopsdagen. Då handlar det om att hjälpa bruden med att klä på klänningen, ta henne till frisören osv.

Brudtärna Klädseln som tärnan bär brukar ofta matcha bröllopets övriga färgtema. Och om bruden bär en lite enklare klänning bör brudtärnan göra detsamma.

Vid inmarschen går brudtärnan efter bruden och bredivd marskalken. Under vigseln är det brudtärnans uppgift att hålla brudbuketten och hjälpa till om bruden har ett långt släp så att det ligger rätt.

Under bröllopsmiddagen förväntas det att brudtärnan håller tal och i samband med talet brukar brudtärnan överlämna det fotoalbum som satts ihop efter möhippan som hon organiserade för bruden ett par veckor innan bröllopet.