Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

Hur mycket kostar ett bröllop

Ett bröllop kan bli en väldigt kostsamt historia samtidigt som man kan komma undan med en relativt lite slant. Allt hänger på hur man önskar att ha sitt bröllop. Några få gäster med bara familj och absolut närmsta vännerna, eller massor med gäster och stor fest efteråt?

På Vigsel.nu har man gjort en undersökning där brudpar har fått svara på hur mycket deras bröllop kostade, eller vad de har räknat med att det kommer att kosta. Runt 1000 personer svarade.

Man brukar säga att ett medelstort bröllop kostar runt 70 000 kronor, och det kan man se i undersökningen också att för många har det kostat mellan 55-70 000 kronor. Flest (184 stycken) hade dock svarat att deras bröllop kostade eller planerades att kosta under 10 000 kronor. Därefter var det 155 stycken som svarade att deras bröllop kostade medllan 25-40 000 kronor, och 146 svarade 10-25 000 kronor.

Undersökningen visar verkligen att kostnaden för ett bröllop varierar väldigt mycket. Allt beror som sagt på hur stort och pampigt man vill ha det. Det går att komma undan med en billig slant om man inte kräver allt för mycket lyx. Fast å andra sidan handlar det om den lyckligaste dagen i sitt liv och då borde man kanske ändå unna sig det där lilla extra!