Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

Efter bröllopet är det vanligt att brudparet åker iväg på romantisk resa, en så kallad smekmånad. Förr var det meningen att brudparet skulle vara iväg en hel månad för att förvissa sig om att bruden skulle ha kunna bli gravid under den tiden. Idag åker de flesta dock bara iväg ett par veckor. Mest för att koppla av och smälta alla intrycken efter den hektiska tiden med bröllopsplanering.

När man ska åka på smekmånad är det en bra idé att boka denna långt i förväg för att vara säker på att man kan åka dit man vill och när man vill. Säger man till hos bolaget där man bokar resan att man åker på smekmånad brukar de och hotellet man bor på anstränga sig lite extra för att man ska få en så trevlig vistelse som möjligt. Många gånger ställer det champange och frukt på rummet, och ibland bjuder de även på en romantisk middag undet vistelsen.

Thailand, Paris, Italien eller andra exotiska platser brukar stå överst på listan för smekmånader. Vad man väljer beror givetvis på vilka intressen man har. Många som åker på smekmånad väljer att ta ett dykarcertifika, spela golf eller några andra aktiviteter. Förr i tiden var det meningen att man åkte iväg för att lära känna varandra lite bättre, men så är det inte idag. Idag åker man iväg för att umgås och njuta av sitt nya liv som man och hustru.