Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

Ett bröllop kan kosta hur mycket som helst men för oss vanliga dödliga finns det en strikt budget att hålla sig inom. Få vill låna pengar för att få sitt drömbröllop eller vänta i fem år för att spara ihop tillräckligt. Men du behöver inte köpa de allra dyraste produkterna för att bröllopet ska bli som en dröm. Det räcker att göra avvägningar och bestämma var man ska lägga det mesta av krutet.

Klänningen

Klänningen är viktig för många kvinnor, men frågan är om det är viktigt att köpa en klänning som är värd 20 000 kronor när du bara ska bära den i 12 timmar? Det perfekta klänningen behöver inte vara den dyraste. Du kan hitta butiker online som syr upp en klänning enligt dina mått för 3-4 000 kronor.

Håret

En håruppsättning inklusive sminkning hos en frisör kostar mellan 3-5 000 kronor och då inkluderas en konsultation. Det är mycket pengar för en frisyr som ska hålla i en dag. Du kan skära ned kostnaden till hälften genom att köpa eget löshår och ta hjälp av en vän för att lyckas med håruppsättningen. Hos Pozehair kostar deras äkta löshår bara 1 149 kronor och ett paket brukar räcka till normalt hår.

Servis

Det är få som har en servis för 100 gäster. Det vanligaste är att servisen ingår i lokalhyran eller att du hyr servisen separat. Att hyra tallrikar, glas, muggar, bestick och serveringsfat för 100 gäster kan kosta några tusenlappar. På ett bröllop vill du inte ha en servis som påminner som skolmatsalen, den ska gärna vara lite finare och då kostar det ännu mer.

Istället kan du köpa hela serviser på loppisar och second hand för bara några hundralappar styck. Det blir ett roligt inslag med udda serviser spridda över borden och efter bröllopet kan du välja vilka du vill behålla och antingen skänka eller sälja resterande.

Mat

Fundera på vad ni ska servera och vad ni kan göra själv. Catering kostar betydligt mer än själva maten på tallriken är värd. Men ni som brudpar har inte tid att stå i köket flera dagar innan bröllopsfesten. Istället är det värt att prata med föräldrar och svärföräldrar. Kanske de kan hjälpa till att skapa rätterna?

Alternativt kan du få billigare alternativ om du väljer buffé istället för servering och uppläggning. Catering för 100 gäster kostar i runda slänger runt 50 000 kronor inklusive mat, uppläggning, servering och ibland även porslin. Räkna med halva priset för buffé och endast en tredjedel om du köper in och tillagar maten själv.