Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

Bröllopsresa eller smekmånad som det oftare kallades förr i tiden har fått sitt namn just för att brudparen åkte iväg på bröllopsresa en hel månad. Att de var borta en hel månad var för att de skulle vara säkra på att kvinnan skulle kunna bli gravid under den tiden. Förr i tiden var också bröllopet en fest som ofta varade i flera dagar.

En bröllopsresa brukar ses som en belöning till brudparet för allt jobb de lagt ner på alla förberedelser till bröllopet. Och eftersom ett giftermål är en av de största händerlserna i livet vill många åka på smekmånad eller bröllopsresa för att kröna bröllopet.

På resan får brudparet äntligen tid för att varva ner och bara tänka på varandra och få tid till att smälta alla intryck från bröloppet i lugn och ro.

Det finns många reseföretag som har specialiserat sig på just bröllopsresor. Men vill man kan utan problem planera sin resa själv. Att tänka på är att boka den gärna ett halvår i förväg för att vara säker på att man kan åka precis när man vill.

Planerar man sin egen semester är det ganska kul om man berättar för researrangören och hotellet att man faktiskt är på bröllopsresa. De brukar då göra sitt yttersta för att brudparet ska trivas och får en så minnesvärd vistelse som möjligt. Det de brukar göra är att bjuda på champange eller en fruktkorg eller en fin middag eller liknande. Brukar vara ganska trevliga presenter om inget annat.