Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

Att vi har ett väldigt skiftande mode idag ger sig tillkänna även i brudens klädsel både när man ser till färg och form på klänningen. På 80-talet hade man väldigt svårt att hitta brudklänningar som inte var vita. Då var det även populärt med puffärmar och vida klänningar som hade flera lager med volanger på kjolen.

Bröllopsklänning De raka klänningarna kom i början på 90-talet. Och i slutet på 90-talet kom den helskurna klänningen som idag är väldigt populär. Det är även populärt med smala och låna ärmar, baddräktsliv och halterneck. Så som du förstår är det inte lätt att veta vilken sorts klänning man ska välja. Givetvis ska det vara en klänning man känner sig bekväm och trivs i.

Några viktiga saker att tänka på när man ska välja sin brudklänning är först och främst priset. När man bestämt sig för en viss klänning ska man komma överrens med säljaren om ett fast pris, och det är det priset som ska komma att gälla, oavsett hur många ändringar som kommer att göras på klänningen. Gör man inte det kan det lätt tillkomma extra kostnader

Är det däremot en begagnad klänning bör man få en skälig rabatt. Behöver klänningen av en eller annan anledning genomgå en kemtvätt brukar butiken normalt sett stå för det. Gör dem det inte bör du få en viss ersättning för vad det kostar dig att själv lämna den på kemtvätt.

I de flesta fall får man lämna en handpenning när man bestämmer sig för vilken klänning man vill ha. Det är viktigt att tänka på att inte betala hela summan förrän du är helt nöjd med klänningen och du har den i din hand när du går ut ur affären. Är inte klänningen i det skick du har blivit lovad när du går ut ur butiken, men du ändå har betalat fullt pris kan det bli väldiga problem. Det finns en laglig rätt för dig att behålla en skälig del av betalningen till dess att du fått brudklänningen i det skick du önskar.

Du har rätt att avbeställa köpet så länge du inte har fått din brudklänning som du lagt handpenning för. Väljer du att avbeställa köpet har säljaren ingen rätt att kräva någon betalning. Du ska dessutom få tillbaka handpenningen förutom den del som innebär särskilda kostnader som säljaren haft för avbeställningen.

Vill man inte köpa en färdig klänning kan man alltid välja att sy den själv, eller ha en sömmerska som syr. Eftersom det kan ta väldigt lång tid är det en god idé att vara ute i god tid för att få den klar i tid.