Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

Tanken med en förlovning är egentligen att man ska gifta sig så småningom. Förr i tiden sa man att förlovningen högst skulle vara ett år, sen skulle man gifta sig. Idag finns det naturligtvis inga regler för det. Idag är det lika vanligt att man bara förlovar sig utan att gifta sig överhuvudtaget. Lika vanligt är det också att man inte alls förlovar sig utan gifter sig på en gång.

Enligt gamla seder är en förlovning en inledning till ett kommande äktenskap. Idag bryr man sig inte om det på samma sätt. Rent legalt är det stor skillnad på att vara förlovad och att vara gift. Därför är det bra att ta sig en extra funderare över om man ska avstå från äktenskapet och bara vara förlovade.

Bröllop.se om förlovning och att fria

Den vanligt svenska förlovningstraditionen är att mannen ger kvinnan en förlovningsring. Ringen kan han ha skaffat i förväg om han är helt säker på att hon ska svara ja, och sedan ger han ringen till henne när han har friat. Därefter går de tillsammans och skaffar en förlovningsring till mannen. Det är också ganska vanligt idag att paret tillsammans går till juveleraren och beställer varsin ring som de ger varandra vid det tillfälle när de förlovar sig. Det är då något som är planerat och båda vet att båda ska säga ja.

På Bröllop.se hittar du förlovnings- & vigselringar

I många andra kulturer är det bara kvinnan som får en förlovningsring. Svenska sed säger även att kvinnan ska få en ytterligare ring vid vigseln, men mannan behåller sin förlovningsring som då blir en vigselring istället.