Bröllopsportal.se

Välkommen till Bröllopsportal.se, er guide till bröllopet

Historien kring att bära vigselringar går ända bak till romartiden. Då var det främst kvinnan som fick en ring av mannen. Idag är det både mannen och kvinnan som bär vigselring. Att bära vigselring är ett bevis på den trohetsed man ger varandra som man och hustru vid vigseln. Vigselringen bärs på den vänstra handens ringfinger.

vigselringar Hur en vigselring ska se ut finns det inga bestämmelser kring. Det är upp till var och ens tycke och smak. Modet kring vigselringar ändras dock hela tiden. I vissa kulturer ska vigselringen utformas på et speciellt sätt för att visa vilken samhällsklass man tillhör.

Det finns visserligen vigselringar i alla prisklasser men det vanligaste är att man spenderar runt tusen kronor. Ett tips kring vigselringen är att kanske skaffa en enkel ring som praktisk i vardagen att bära eftersom man ska bära den resten av livet.

Förut var vigselringarna i huvudsak av rött guld. Idag ser man även ringar i vitt guld och platina. Det är även vanligt att man väljer att beställa en inskription på insidan av vigselringen där det brukar stå namn och datum då vigseln ägde rum. Även citat och talesätt bruka också förekomma som inskription.